Diskuze ke klíčové soše Jiřího Davida

Tak jak se vám líbí nová dominanta Moravského náměstí? Je klíčová socha lepší než "Rudoarmějec"? Co říkáte na nápad veřejné sbírky klíčů? A jak dlouho bude trvat, než šikovné české ručičky pomohou sochu "odlehčit"? Vyjádřete svůj názor na I love Brno!

Nechápu proč staré umění a

Nechápu proč staré umění a sochy..jsou nyní brány jako přežitek a staví s epodobný kreautury jako klíčová socha. Snad jsme se ještě nezbláznili...

Až to monstrum z klíčů zmizí

Až to monstrum z klíčů zmizí budu rád. Ještě raději bych byl, kdyby zmizel symbol bolševické nadvády. Podívejte se na tu sochu. Co vyjadřuje? imperiální gesto! Pieta stačí na Ústředním hřbitově.

Současné umění

Současné "umění" se mi obecně málokdy líbí. Jiřího Davida mám spojeného se svítícím srdcem na Hradčanech, což byla jen samoúčelná blbost, která s angažovanou tvorbou neměla nic společného. Asi ho už v Praze nechtějí, tak se nám cpe do Brna. Ale není to jen David, je tady spousta dalších velmi špatných soch - exekutor odnášející ledničku, samozřejmě falus na náměstí atd. Město vesele vyhazuje peníze za nesmysly. Líbí se mi jen žárovky u Centrumu, to je asi jediná kloudná nová socha v Brně.

Rudoarmějec

Nechápu snahu neustále nahrazovat sochy ruských vojáků čímkoliv jiným. Těch kluků, kteří padli na území města Brna byly stovky a věřte mi, že by radši žili někde na druhé straně "světa" se svou rodinou. Právě proto si tu sochu na náměstí rozhodně zaslouží. "Klíčová" socha není špatná i když její současné umístnění (i když přechodné) není podle mě ideální.

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

• Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Tato otázka je kontrolou, zda-li jste člověk nebo stroj. Slouží k ochraně proti spamu. Opište obě dvě slova do políčka pod nimi.